Harjoitusyksityiskohdat

Fillarirastit/PySu-akatemia, Turtola-Viiala

Laji: Pyöräsuunnistus

Ajankohta: 20-11-29

Tampereen Fillarirastit ja pyöräsuunnistusakatemiaharjoitus su 29.11.2020

Akatemialaiset, TP, Hiiltomiehet: harjoitus sisältyy akatemian/seuran toimintaan, lähdöt klo 10:00 alkaen

Tampereen Fillarirastit: karttamaksu paikalla 6€/hlö tai 3€/hlö alle 15v. nuori klo 10:00-11:00 (maksuvaihtoehtoina käyvät myös Eazybreak, SmartumPay, Edenred, ePassi sekä vastaavat liikuntasetelit sekä MobilePay).

Harjoituksen teema: multitekniikka, hajontalenkit ja niiden vaatima erityinen huolellisuus rastien kiertojärjestyksen suhteen

Kartta: Turtola-Viiala 1:10000 ja Turtola-Muotiala 1:5000, käyräväli 5m, kartan koko A3+A4 (2 karttaa)

Paikka: Turtolan Citymarketin parkkipaikka, Martinpojankatu 1, 33710 Tampere

Treeni-info: Rata 14+4km, 41 rastia Rasteilla kuitunauhat, ei leimausta. Lähtöön matkaa 50m. Ajanotto ja gps-reitti omalla kellolla/paikantimella ja lataus 3DRerun-palveluun. Ilmoittautuminen TP:n kalenterin kautta 25.11. mennessä karttatulostemäärän selvittämiseksi.

Ratamestarilta: Teemana harjoituksessa on hajontalenkit ja niiden vaatima erityinen huolellisuus rastien kiertojärjestyksen suhteen. Ole siis tarkkana rastien numeroinnin kanssa. Jos radalla on tarjolla helpompi kohta, voi hajontalenkkien ja niiden ajojärjestyksen etukäteen hahmottaminen säästää helpolta virheeltä. Käytännössä radoilta löytyy sekä perhoslenkkejä että salmiakkihajontaa useammastakin kohdasta rataa. Harjoitus koostuu kahdesta osiosta: alkuun on noin 14 kilometrin osuus 1:10 000 -mittakaavan kartalla ja lopuksi on noin neljän kilometrin sprinttiosuus 1:5 000 -mittakaavan kartalla. Ensimmäisen osuuden karttaa on hieman muokattu muutamasta kohdasta lisävaativuuden saamiseksi.

Akatemialaiset: Keskity monipuolisessa multitekniikkaharjoituksessa erityisesti hajontalenkkien huolelliseen toteuttamiseen oikeassa järjestyksessä, mikroreitinvalintoihin korttelissa, yllättävien tilanteiden, esimerkiksi karttamuunnosten, hallintaan sekä harjoitusohjelmasi mukaiseen vauhdinpitoon. Kummallakin kartalla on käytössä hajontalenkit eli harjoituksen voi mainiosti ajaa parin kanssa siten, että myös sprinttiosuudelle lähdetään yhtä aikaa. Harjoituksen voi tietenkin ajaa myös itsenäisesti.

Linkki 3DReruniin: Turtola-Viiala

Linkki 3DReruniin: Turtola-Muotiala

Rastien lukumäärä: 41

Julkaisija: mikhakki


.

Tehdyt arviot Lisää harjoitusarvio

Arvion otsikko Urheilija Kommentteja tykkäykset

Kommentit


Ole hyvä ja kirjaudu jättääksesi kommentin.