0
Poista suodatus

Kommentit

1 vuosi ago - EOK

Englundin veljeskolmikko voitti Suomen mestaruuden suunnistamisviestissä. Keravan Urheilijain toimiessa isäntänä suoritettiin eilen kilpailu Suomen mestaruudesta suunnistamisviestissä, ensimmäinen laatuaan maassamme. Kilpailu alkoi Korsosta, läheltä VPK:n taloa ja päättyi Hyrylään SVK:n kasarmille. Reitin pituus oli linnuntietä n. 25 km jakautuen siten, että ensimmäinen ja toinen osuus olivat n. 8 km ja viimeinen n. 9 km. Kullakin osuudella oli kolme tarkastusasemaa.

Yhteislähtö onnistui erinomaisesti. Juoksijat harvennettiin ennen kilpailun alkua maantielle n. 100 metrin levyiseen rintamaan. Heille annettiin kartat suljetuissa kirjekuorissa ja sen jälkeen koko rintama komennettiin etenemään satakunta metriä metsään eräälle kukkulalle. Olli Veijola ampui siellä lähtölaukauksen, minkä jälkeen osanottajat saivat avata kirjekuorensa ja tutustua karttoihinsa. Lähtö oli rauhallinen. (Helsingin Sanomat 2.11.1936).

Ole hyvä kirjaudu jättääksesi kommentin.